Teemahankkeella Leader Tunturi-Lappi ry mahdollistaa normaalia Leader-hanketta pienempiä yleis­hyö­dyl­li­siä ke­hit­tä­mis­toi­mia tai in­ves­toin­te­ja. Teemahankkeen avulla yleishyödylliset tahot, kuten yhdistykset, seurat, järjestöt ja säätiöt tai julkiset tahot, voivat toteuttaa pieniä yleishyödyllisiä investointi- tai kehittämishankkeita, jotka palvelevat alueen toimijoita, asukkaita, sekä mahdollisesti myös matkailijoita. Haettavan toiminnan tulee olla vapaasti kaikkien käytettävissä.

Leader Tunturi-Lappi ry:n hallitus päättää kulloisellekin teemahankkeelle yhteisen, strategiaan pohjautuvan teeman, jonka ympärille yksityis- tai julkisoikeudelliset toimijat voivat suunnitella omia hankkeitaan. Toivomme teemahankkeiden innostavan etenkin uusia hankehakijoita, mutta aiemmin tukea hakeneet tahot ovat myös tervetulleita.

Teemahankkeille asetetaan rajattu hakuaika, jonka aikana hakemus on jätettävä. Muiden hankkeiden osalta vastaanotamme hakemuksia ympäri vuoden. Leader Tunturi-Lappi ry tiedottaa teemahankkeistaan laajasti mm. teemahankekiertueilla. Hakuajan päätyttyä Leader Tunturi-Lappi ry:n hallitus pisteyttää hakemukset ja valitsee rahoitukseen hyväksyttävät alatoimenpiteet teemahankkeelle varatun budjetin puitteissa.

Myös teemahankkeen kohdalla hakijalla tulee olla omaa rahaa, jolla maksaa hankkeen aikaiset kulut. Leader-rahoitus tulee aina jälkikäteen kuitteja vastaan eikä rahoitusennakkoa myönnetä. Myönnettävän tuen määrä on investointihankkeessa enintään 65 % ja kehittämishankkeessa enintään 90 %. Yksityinen raha voi olla rahan lisäksi myös vastikkeetonta työtä eli talkootyötä, kone- ja laiteinvestoinneissa ei voi hyödyntää talkootyötä (vain rakentaminen tms.). Maksua haetaan teemahankkeessa kootusti.

Ota rohkeasti yhteyttä Leader Tunturi-Lappi ry:n henkilöstöön, mikäli haluat kuulla lisää teemahankkeista!

KÄYNNISSÄ OLEVAT TEEMAHANKKEET

Kylät koreaksi

Omavaraisuutta kyliin

Nuorten näköistä toimintaa

TUTUSTU JO TOTEUTUNEISIIN TEEMAHANKKEISIIMME

Suomi-neidon Tunturi-Lappi100

Kylät harrastamaan!