kinisjärvi-vuoma

Kyläläisille talkootyöt olivat myös osa yhteistoimintaa, ja talkoilla on mm. kylätaloa eli Vuoman koulua korjattu ja laitettu yhdessä. Jaana kertoi ilahtuneesti, että valokuitua rakennettaessa talkoolaisia ei tarvinnut houkutella töihin. Välissä oli enemmän talkoolaisia mukana kuin olisi tarvittukaan. Omasta kylästä löytyi monenlaista osaamista ja ennen kaikkea intoa tehdä talkoita yhteisen hyvän eteen. Valokuitu rakennettiin maahan kesällä 2013.

Alun alkaen tavoitteena oli saada mukaan 55 taloutta. Lopulta tilaajia oli 58. Ja myöhemmin on rakennettu lisää. Kylällä on yksityistalouksien lisäksi useita yrityksiä. Ikäjakauma on laaja, joten kuitua tarvitaan monenlaisiin tarpeisiin.

kinisjärvi-vuoma valokuitu

Samaan aikaan verkkoa rakennettiin Sattaseen, Saarenputaalle ja Kerässieppi-Liepimä-Kotimaa-kyliin. Se oli hyvä, että sai tarvittaessa vertaistukea toisilta kyliltä hankkeen edetessä. Sama kokemus oli kaikilla. Yhteinen tekeminen ja tavoite luo yhteisöllisyyttä. Kylä on saanut kuidusta pitovoimaa ja elinvoimaa. Kinisjärvi-Vuomalle toimivat verkkoyhteydet ovat tuoneet paluumuuttajia ja etätyöläisiä. Kylä on elävä – ja sekin on osa lottovoittoa. Valokuitu on panostus tulevaisuuteen.