Leader Tunturi-Lappi
INNOWAR – Neljä mestaria, kasa mahdottomia ideoita!
 
“Meidän missionamme on pitää meteliä yllä, ettei Lappi hiljenny!” INNOWAR 2016 haluaa innostaa etsimään Lapin käyttämättömät mahdollisuudet ja rohkaista kokeilemaan uusia asioita.
 
INNOWAR 2016 on 9.-11. marraskuuta Pyhätunturilla järjestettävä innovaatiokilpailu, johon on koottu neljä joukkuetta lappilaisista korkeakouluopiskelijoista. Tiimit taistelevat keskenään avoimen innovaatioiden hengessä, jossa jäsenet heittävät kehiin omat kykynsä ja ottavat haasteen vastaan yhdessä. Jokaista tiimiä on luotsaamassa oma valmentaja. Joukkueiden valmentajat ovat energisiä lappilaisia henkilöitä, joilla on kokemusta innovaatioprosessista ja luovuuden hyödyntämisestä liiketoiminnassa. He sparraavat ja innostavat tiimin parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen.
 
Tiimeille haaste on heitetty suoraan lappilaisen yrittäjän tai toimijan arjesta. Kilpailussa mukana on esimerkiksi konkreettisen tuotteen suunnittelua, palvelun ja liiketoimintastrategian uudelleen muotoilua ja jopa täysin uuden liiketoiminnan kehittämistä.
Kahden vuorokauden mittaisen mittelön aikana otetaan mittaa parhaimmista ideoista ja siitä, kenen ideat saavat tuulta alleen.
 
Jännittävä kaksipäiväinen kilpailu huipentuu perjantaina 11.11 avoimeen tilaisuuteen, jossa joukkueet presentoivat ideansa tuomaristolle ja yleisölle. Yleisölle avoin tilaisuus alkaa klo 12.00, Luontokeskus Naavan auditoriossa (Luontotie 1) ja sen päätteeksi on kahvitarjoilu. Tule kuulemaan, innostumaan sekä kannustamaan idearikkain tiimi voittoon!
 
Kesäkuussa 2016 opiskelijat Panu Kauppi ja Emmi Karjalainen hyppäsivät innokkaasti mukaan jo aikaisemmin käynnistyneeseen #proLappi-hankkeeseen suunnittelemaan tulevalle syksylle innovaatio-tapahtumaa. Kesän ja kuluneen syksyn aikana kaksikko on oivaltanut Lapissa olevan valtavasti hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, ja sen pohjalta syntyi INNOWAR-innovaatiokilpailu.
 
Meidän tiimimme ajattelee, että yhdistämällä lappilaiset korkeakouluosaajat ja yrittäjät löydetään Lapin tulevaisuuden mahdollisuudet ja sen kautta pystytään pitämään pohjoinen asuttuna. INNOWAR 2016 on osa Lapin neljän Leader-ryhmän yhteishanketta, #proLappi. Hanke on saanut rahoituksen Lapin ELY-keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja sen hyväksytty kustannusarvio on 300 000 €. Hanke kestää vuoden 2017 loppuun saakka.
 
Lisätietoja:
Hilma Heikkinen, projektipäällikkö, p. 040 158 3835, hilma.heikkinen@pll.fi
Panu Kauppi, projektityöntekijä, p. 040 169 6638, panu.kauppi@pll.fi   
Emmi Karjalainen, projektityöntekijä, p. 040 169 7117, emmi.karjalainen@pll.fi
 
Lisätietoja hankkeesta https://www.prolappi.fi
INNOWAR 2016 löytyy myös Facebookista www.facebook.com/campinnowar