Tunturi-Lapin yrityspalvelu – vauhtia yrittäjyyteen  on Tunturi-Lapin (Enontekiö, Kittilä, Kolari ja Muonio) alueella toimivien yritysten ja yrittäjyyttä suunnittelevien tukemiseen suunnattu hanke. 

Tunturi-Lapin SYP-verkosto on aktiivinen toimija alueella ja on pohtinut mahdollisuutta vastata kasvavaan kysyntään niin alkavissa kuin eri vaiheissa olevien yrittäjien tukemiseen. Leader Tunturi-Lappi ry alueen aktiivisena verkostotoimijana mahdollistaa hankkeen avulla palvelun toteutumisen alueelle alkuvaiheessa.  SYP -verkoston tapa toimia yhdessä ja käyttäjäystävällisesti, toisiaan täydentäen, on todettu erinomaiseksi ja toimivaksi tavaksi toimia eri vaiheissa olevien yrittäjien kanssa.

Hankkeen tavoitteet 
Aktivoidaan alueen toimijoita:
– yrittäjyydestä ja yritystoiminnasta kiinnostuneet
– alkavat yrittäjät (yritystoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ja alle 3v toimineet yritykset)
– toimivat yrittäjät eri toimialoilta
– eri muutostilanteissa olevat yritykset (erityisesti kasvuhalukkaat ja -potentiaalia omaavat yritykset)

Tavoitteena on innostaa ja kannustaa alkavia ja toimintaansa kehittäviä yrityksiä tukemalla erityisesti liiketoimintasuunnitelman sekä laskelmien laatimiseen liittyvissä solmukohdissa (liikeidean arviointi ja liiketoiminnan kehittämismahdollisuudet vaihtoehtoineen).

Hanke lisää alueen elinvoimaa nimenomaan yrittäjyyden sekä verkostoitumisen lisäämisen kautta. Tunturi-Lapin SYP -verkoston avulla voidaan edelleen kehittää verkoston toimivuutta sekä avoimuutta ja lisätä toiminnan tunnettuutta alueella.

Kohderyhmä:
Tunturi-Lapin alueella alueella toimivat yritykset, yrittäjyyttä suunnittelevat, eri kehitysvaiheissa olevat yrittäjät. Hankkeen toiminta-alue on koko Tunturi-Lappi eli Enontekiö, Kittilä, Kolari ja Muonio.

Hanke mahdollistaa asiakkaille maksuttomien asiantuntijapalveluiden tarjoamisen:
– yritystoimintaa suunnitteleville liikeidean arviointi ja kehittämismahdollisuuksien tunnistaminen
– toimiville yrityksille nykytilan arviointi ja toiminnan muutostilanteisiin sekä kasvuun liittyvät alkuvaiheen toimenpiteet
– edistää ja mahdollistaa alueelle yritysryhmien syntymistä

Palvelu toteutetaan ostopalveluna ja palveluntarjoajaksi on kilpailutuksen jälkeen valikoitunut Lappi Consulting Oy. Hanketta toteutetaan vuoden 2018 aikana. 

Mikäli haluat kuulla lisää hankkeen tarjoamista yrityspalveluista ja Leader Tunturi-Lappi ry:n yritystuista, ole meihin yhteydessä!

 

OTA YHTEYTTÄ

Nina-Maria Möykkynen
Toiminnanjohtaja, Leader Tunturi-Lappi ry
nina.maria.moykkynen@tunturileader.fi
p. 040 579 0639

Ari Saarela
Liiketoiminnan konsultti, Lappi Consulting Oy
info@lappiconsulting.fi
p. +358 40 631 4433